Tăt din Cluj
Top cinci

Top 5 cărți de citit în februarie, recomandate de Patricia Cotlău

Sesiunea ne dă dureri de cap tuturor. Cărțile din bibliografie nu sunt tocmai relaxante și simțim nevoia de altceva. Patricia Cotlău este studentă la Litere, în Republica Moldova. Citește mult și scrie din suflet. Blogul ei merită vizitat. Patricia îți propune o listă de cărți care au marcat-o. Indiferent că ai timp printre examene sau după sesiune, aruncă un ochi, s-ar putea să le adaugi pe lista ta.

Unele subiecte pot fi tratate superficial. O carte e o modalitate bună de a sfida bariera interpretărilor obișnuite și de a raporta o poveste inventată sau nu la propria stare. Recomandările ce urmează pot fi luate drept un îndemn de cercetare a propriei firi printre rânduri.”, spune Patricia.

  • „Iubita mea, Sputnik” de Haruki Murakami te invită să  hoinărești printre vise care s-ar putea să nu devină niciodată realitate, dar dacă umbli prin ele cu încăpățânare, ai șanse să găsești în tine lucruri nebănuinte. Riscul e simplu: te accepți sau cedezi. Până la urmă, trebuie să sângerezi, ca să te poți vindeca.

  • „Alchimistul” de Paulo Coelho e despre curajul de a recunoaște că drumul pe care mergem nu ne aparține și riscul implicit de a schimba itinerarul. Cine știe, poate întâmplările chiar au legătură între ele…

  • „Femeia în fața oglinzii” de Eric-Emmanuel Schmitt e romanul care îți poate metamorfoza percepția asupra realității tale curente, în raport cu adevărata ta stare de a fi – trebuie doar să fii gata de o altfel de reflexie.

  • „Potretul lui Dorian Gray” de Oscar Wilde tratează retoricul unei ființe umane acaparate de o dorință neobișnuită de a fi superior legilor scrise, devenind o imagine intactă exterior, însă mai mult decât distrusă  pe interior.

  • „Hoțul de cărți” de Markus Zusak reprezintă proba faptului că mai presus de cuvinte se poate afla doar curajul și că existența unei pasiuni improprii momentului îți poate salva viața.

Patricia Cotlău este studentă în anul I la Facultatea de Litere, Universitatea de Stat din Republica Moldova. A activat în calitate de reporter la Liber TV, iar creativitatea ei își găsește ecoul în ceea ce scrie. Fie că e vorba despre versuri sau idei adunate în proză, stilul său este unul memorabil și, cel mai important, sincer.

Sursa foto: Patricia Cotlău

Related posts

Top 5 cele mai căutate facultăți din Cluj – retrospectiva anului 2018

Redacția

Top 5 obiective pe care și le propun oamenii pentru noul an (și motivele pentru care doar unii le respectă)

Redacția

Cafea to go în Cluj-Napoca: Top 5

Redacția