Tăt din Cluj
Top cinci

Top 5 picturi murale din Cluj, realizate de echipa Visual Light

Cluj-Napoca este unul dintre marile centre urbane din România, unde graffiti-ul și diferite forme de artă stradală reușesc să dea viață clădirilor monotone și să le transforme în adevărate expoziții în aer liber.

Unele dintre cele mai cunoscute și apreciate picturi murale din Cluj au fost realizate de Visual Light Crew. Echipa s-a format în anul 2016, având inițial în componență 3 membrii: Ninja Sys, Alex One și the Plant, iar mai apoi, s-a extins, alăturându-li-se  R. S. Ruxandra Spătaru și Uicreh. Împreună realizează lucrări având ca elemete principale reprezentări din lumea animalelor, îmbinate cu forme organice. Prin tematica abordată, ei încearcă să aducă elemente naturale în mijlocul geometriei urbane, promovând creativitatea și apropierea de natură.

În prezent, echipa are la activ 6 picturi murale în zona Clujului și alte lucrări în Oradea, Bistrița și Târgu Mureș.  Mai jos se află un top al celor mai reușite creații marca Visual Light Crew, pe care trebuie musai să le vedeți!

  1. A piece of ocean (2016)

Artiști: Ninja Sys, the Plant și AlexOne
Locație: CBC, 46, Strada Henri Barbusse 44, Cluj-Napoca

2. A piece of air (2017)

Artiști: Ninja Sys, the Plant și Uicreh
Locație: CBS Rooftop, 46, Strada Henri Barbusse 44, Cluj-Napoca

3. A piece of land (2018)

Artiști: the Plant, Ninja Sys, Uicreh
Locație: The Kidding Zone, Horea 33, Clu-Napoca

Aceste prime 3 lucrări fac parte dintr-un proiect în care echipa Visual Light a încercat să reproducă în imaginii reprezentări ale naturii (oceanul, aerul și pământul) și să le includă în spațiile moderne.

„Am vrea ca lumea să se oprească, fie și pentru o clipă, și, privind aceste imagini, să fie teleportați cu gândul la natură. Peștele, simbol al apei, pasărea, simbol al aerului și cameleonul, simbol al pământului, toate sunt elemente ale naturii umane.”

4. Makeba (2016)

Artiști: Ninja Sys, the Plant, AlexOne
Locație: Makeba, Str. Inocențiu Micu Klein, Nr. 23, Cluj-Napoca

Specificul localului clujean, Makeba este „călătoria”, astfel prin elementele specifice numeroaselor culturi de pe tot globul, echipa Visual Light a reușit să simuleze un voiaj în jurul lumii; din Japonia, în Grecia sau Italia, din Africa ajungi în Australia sau India

5. The train (2015)

Artiști: the Plant
Locație: (sub) Lidl, Str. Frunzișului 110, Cluj-Napoca

Realizată în decembrie 2015, pictura murală „The train” a fost finanțată de Lidl la deschiderea noului magazin.

„Trenul care se metamorfozează în alimente intră mai apoi într-un corn al abundenței. Este de fapt o metaforă a prosperității și promptitudinii.”

„Considerăm că echipa se află în plină ascensiune, având proiecte din ce în ce mai diversificate. Deși fiecare membru are stilul lui propriu, unic, la fiecare colaborare reușim să analizăm tema din diferite puncte de vedere astfel încât rezultatul este un amestec inedit de stiluri.”

Sursă foto: Echipa Visual Light

Related posts

5 lucruri despre Times New Roman – mini-interviu cu redactorul-șef TNR, Călin Petrar

Redacția

Top 5 cele mai căutate facultăți din Cluj – retrospectiva anului 2018

Redacția

Trupa Comedy Zebra Show ajunge în Cluj cu un spectacol de stand-up

Redacția