Tăt din Cluj
Top cinci

Top 5 cele mai căutate facultăți din Cluj – retrospectiva anului 2018

Cu toții știm că Cluj-Napoca este un centru universitar important în România, care atrage studenții ca un magnet. Orașul prinde viață la fiecare început de an universitar, iar asta din cauză că tinerii caută oportunități diverse de studiu, locuri de muncă bine plătite, dar și modalități de distracție interesante. Astfel, cele șase universități clujene: Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” , Universitatea de Arte și Design, Universitatea Tehnică și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, înmatriculează la studii peste 66.000 de studenți în fiecare an.

În caz că vei fi viitor student, sperăm că lista noastră te va ajuta să te orientezi spre ceea ce te pasionează cel mai mult. Află mai jos care sunt Top 5 cele mai căutate facultăți din Cluj, o retrospectivă a anului 2018:

1. Facultatea de Matematică-Informatică. Aici au fost depuse, anul trecut pentru nivel licență, 1.922 de dosare. Oferta educațională nu este foarte diversă, dar este extrem de căutată, atât de tinerii absolvenți de liceu, cât și de angajatori. Astfel, se poate opta pentru Matematică, cu predare în limba română și maghiară; Matematică-informatică, cu predare în română, engleză și maghiară sau pentru specializarea Informatică, predare în limba română, engleză, maghiară și germană.

2. Facultatea de Știinţe Economice și Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse peste 2.700 de dosare. Aici, cei care sunt interesați de domeniul afacerilor și doresc să se specializeze în acesta, găsesc o ofertă de studiu extrem de diversă. Fie că optezi pentru Marketing, Economie, Administrarea Afacerilor, Finanțe și Bănci, Contabilitate și informatică de gestiune, Management, Informatică economică, Statistică și previziune economică sau Economie și afaceri internaționale.

3. Facultatea de Psihologie și Știinţe ale Educaţiei – cu 1.012 dosare depuse. Liceeni care au o pasiune pentru studiul psihologiei umane sau au o înclinație spre o carieră în învățământ se pot înscrie la una din cele cinci specializări ale facultății: Psihologie, linia de studiu română sau maghiară; Psihopedagogie specială, linia de studiu română sau maghiară, Pedagogie, linia română sau Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, linia română, maghiară și germană.

4. Facultatea de Litere a avut înscriși 762 de candidaţi, iar departamentele într-un număr mare, fiind potrivite pentru interesele fiecărui candidat în parte. Astfel, s-au putut alege dintre următoarele:
• Departamentul de Limbă română şi lingvistică generală
• Departamentul de Literatură Română şi Teoria Literaturii
• Departamentul de Literatură comparată
• Departamentul de Limbi și literaturi clasice
• Departamentul de Limbă maghiară şi lingvistică generală
• Departamentul de Literatură maghiară
• Departamentul de Etnografie şi antropologie maghiară
• Departamentul de Limbă şi literatură germană
• Departamentul de Limbă şi literatură engleză
• Departamentul de Limbi şi literaturi romanice
• Departamentul de Limbi şi literaturi slave
• Departamentul de Limbi şi literaturi scandinave
• Departamentul de Limbi şi literaturi asiatice
• Departamentul de Limbi Moderne Aplicate
• Departamentul de Limbă, cultură şi civilizaţie românească
• Departamentul de Limbi Străine Specializate

5. Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), a avut înscrise 740 de dosare. Cei interesați de domeniul comunicării, de administrație și management, de domeniul serviciilor sau științe politice, pot opta pentru una dintre următoarele specializări: Administrație Publică, Leadership în sectorul public, Comunicare și relații publice, Publicitate, Jurnalism, Media Digitală, Politici și Servicii de sănătate publică sau Științe Politice.
De asemenea, anul 2018 a fost marcat la FSPAC de o concurență mare la o nouă specializare ce a fost introdusă în anul 2017, Media Digitală. Astfel, aici au concurat cei mai mulți candidați, 25 pe un loc.

Se spune că în fiecare an, populația municipiului Cluj-Napoca crește. Acest proces demografic este alimentat în principal de studenții, care doresc să învețe la una dintre cele șase universități de prestigiu, dar și de oamenii care aleg să se stabilească aici pentru un trai decent și un job bine plătit. Cu toate că în viitor se preconizează că orașul va fi unul suprapopulat, nu putem să nu recunoaștem că motivele pentru care aceștia aleg să rămână în Cluj sunt bine întemeiate, iar oportunitățile și modernizarea acestuia ocupă un loc fruntaș în alegerea lor.

Sursa foto: pixabay.com

Related posts

TOP 5 localuri din Cluj cu o panoramă splendidă

Redacția

ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi: Top 5 momente din ediția 2018 în viziunea fondatorului Valentin Vesa

Redacția

5 lucruri despre Times New Roman – mini-interviu cu redactorul-șef TNR, Călin Petrar

Redacția