Tăt din Cluj
Top cinci

Top 5 obiective pe care și le propun oamenii pentru noul an (și motivele pentru care doar unii le respectă)

Se apropie cu pași repezi 2019. Indiferent cum a fost anul acesta pentru fiecare dintre noi, avem tendința de a ne face planuri deja pentru anul care vine. Lucru bun, de altfel, pentru că doar așa pot avea loc schimbările. Unii dintre noi au agende nou-nouțe în care își scriu, pe prima pagină, lista cu lucruri de făcut în anul nou. Alții doar se gândesc la ele. Oricum, pentru că noi, oamenii, ne asemănăm prin atât de multe lucruri, iată care ar fi 5 dintre cele mai obișnuite obiective pe care ni le propunem înainte de un an nou:

1. Să fac (mai mult) sport.

Una dintre dorințele comune ale oamenilor este să fie în formă și să arate din ce în ce mai bine. Ne simțim mai motivați înainte de începutul unui an și mulți dintre noi ne propunem să facem mai mult sport și să avem grijă de corpul nostru. Mai puțini însă sunt cei care chiar reușesc asta, iar unul dintre motive este chiar acea motivație care se bazează strict pe entuziasm, iar entuziasmul este… trecător. Cum ar fi să trecem în capul listei obiectivul: Să am mai multă voință și perseverență.”? Probabil că am bifa mai multe to do-uri.

2. Să trăiesc viața la maxim.

Un alt lucru pe care ni-l dorim cu toții este să trăim din plin. Trebuie să recunoaștem că ne-am dori să avem parte zilnic de experiențe minunate, de aventuri care să ne taie respirația și de emoții extraordinare. Totuși, toate acestea parcă nu ni se întâmplă prea des. Or fi așteptările de vină? Se poate. Obiectivul pe care l-am numit mai sus este ușor ambiguu. Ce am putea face este să îl detaliem și să scriem în lista noastră ce anume ne-ar da șansa de a trăi viața la maxim.

3. Să călătoresc mai mult.

Ei bine, și aici ideea ar trebui să fie cât mai concretă, dar și realistă. Sigur că visătorii reușesc să trăiască cele mai frumoase momente, dar e nevoie și de o doză de realism. În ce privește călătoriile, asta ar însemna să stabilim exact perioada în care am putea pleca, destinația și suma de care dispunem. De aici încolo, să fie numai visuri!

4. Să petrec mai mult timp cu familia.

E una dintre cele mai sensibile dorințe, dar și aceasta necesită un mic plan, pentru a deveni realitate. Ar fi bine să pornim prin a ne studia foarte bine programul propriu, pentru a vedea în ce zile din săptămână putem să ne întâlnim cu cei dragi și dacă putem reduce timpul de la o anumită activitate, pentru a-l petrece cu familia și cu cei apropiați. În momentul în care avem o motivație adevărată și puternică pentru a petrece mai mult timp cu o persoană, reușim, în măsura în care e posibil, să fim alături de ea.

5. Să acord mai mult timp hobby-ului meu.

Obiectivele care țin de organizarea programului sunt dificile. Atunci când ai o pasiune care te împlinește, simți nevoia să te ocupi de ea mai mult. Totuși, rutina își poate spune cuvântul, iar pasiunea pentru o activitate să rămână doar acolo, undeva, în adâncul sufletului. Una dintre ideile bune ar fi să reformulăm această dorință. De exemplu, ceea ce am scris la punctul 5 să devină: Să mă înscriu la cursurile de pictură”. Astfel, chiar dacă pare un pas mai mic și poate nu sună atât de bine ca dorința inițială, cea de-a doua variantă este mai realistă.

Cu cât vom fi mai corecți față de noi, cu atât mai împăcați ne vom simți. A-ți seta obiective mai mici nu este o dovadă de mediocritate sau de lene, ci, dimpotrivă, poate fi începutul unei schimbări adevărate. Așteptările care corespund cu posibilitățile pe care le avem, dar și cu forța și curajul nostru, ne pot aduce satisfacție. De cealaltă parte, obiectivele prea mari și solicitante pot crea frustrare și, prin urmare, pot scădea stima de sine.

Echipa Tăt din Cluj îți dorește un An Nou minunat, cu împlinirea tuturor obiectivelor de pe listă!!!

Sursa foto: Pixabay.com

Related posts

Top 5 pași pentru a pune în aplicare o idee de afacere, by Bogdan Pandea (Captain Bean)

Redacția

Top 5 cele mai scumpe produse de la Târgul de Crăciun

Redacția

Trupa Comedy Zebra Show ajunge în Cluj cu un spectacol de stand-up

Redacția

1 comment

Comments are closed.